Frank Nuyts

Biografie

Frank Nuyts werd geboren te Oostende in 1957. Hij studeerde eerst slagwerk en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en daarna compositie aan het IPEM te Gent bij Lucien Goethals. Zijn eerste werken schreef hij in een post-seriële stijl. In 1979 won hij de Tenutoprijs voor compositie uitgereikt door de BRT. 

Vanaf ’86 sloot hij aan bij de postmoderne beweging en werd zijn werk gekenmerkt door een postmoderne, neo-tonale toonspraak met invloeden uit de zogenaamde niet klassieke muziekgenres. In ‘89 richtte hij daarom samen met Iris De Blaere de groep Hardscore op, waarvoor hij 6 “Boeken” componeerde, resulterend in 3 CD’s. 

Daarnaast schreef hij ook nog composities voor klassieke bezettingen: losse orkestwerken, vijf symfonieën, 3 concerti (piano, marimba en cello); kameropera’s (‘Bekket’ voor Leporello, ‘Middle East’ voor LOD, (Prijs Nieuwe Muziek Provincie Oost-Vlaanderen 2011) ‘Tongval’ en ‘Paternel’ , ‘Chut!’ en ‘Cambio madre por moto’ voor vzw Hardscore. Frank schreef eveneens 19 pianosonates. 

In 2014 werd de band Hardscore opnieuw opgestart wat leidde tot een commissie bij De Bijloke voor een nieuw programma ‘Carbon fixation’ met visuals van Fabien de Lathauwer (2014). In 2017 werd de cross-over band Beat Love Oracle geboren, een wervelend testosteron kwartet bestaande uit sax(en), marimba, e-bas en drums.

Frank doceerde ook lange tijd compositie en orkestratie aan de School of Arts Gent. Samen met Iris De Blaere is hij de oprichter van het Voorwaarts Maart/En Avant Mars festival voor het Muziekcentrum De Bijloke.

Projecten

Beat Love Oracle
Hardscore

Beat Love Oracle

Hardscore

Hardscore

Agenda

Les Nièces de Diderot

8 oktober 2023 De Grote Post, Oostende

Recent nieuws