Stan Nieuwenhuis

Biografie

Stan Nieuwenhuis is een componist en muzikant met Nederlandse roots, die opgroeide in Brussel en nu in Antwerpen woont. Toen hij acht jaar oud was, begon Stan aan zijn muzikale carrière te timmeren: hij leerde piano en trompet spelen. Later trok hij naar het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde er zijn meestergraad trompet. Tussendoor leerde hij zichzelf ook nog gitaar en bas spelen en begon hij aan de knopjes te prutsen. In die periode speelde Stan bij het Nationaal Orkest van België, het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland, het Orkest Der Lage Landen en de European Youth Brassband 2005. Na zijn klassieke opleiding in Leuven, trok hij naar Rotterdam voor een opleiding Sound Engineering aan het SAE Instituut. 

Dit alles maakt van Stan een echte duizendpoot: hij componeert, dirigeert, speelt. Als componist schrijft hij zowel voor film en documentaire, voor fanfare en brassband als voor zijn eigen muzikale projecten.

Als muzikant maakt Stan tegenwoordig deel uit van verschillende formaties. Samen met Elke Jacobs vormt hij het duo 'Mastercab'. Hij is ook lid van 'Exit_Brass!', een jong gewaagd koperkwartet dat graag flirt met de grenzen van de klassieke muziek. 

Met Doux brengt hij samen met Harmen Vanhoorne een nieuw, fris geluid, beïnvloed door jazz, elektronische muziek en brassbandmuziek. Voor hun eerste album werd Stan geïnspireerd door een serie foto’s van immigranten op Ellis Island begin vorige eeuw.

Projecten

Doux   Stann

Doux - Hendrika

Doux - Desiree

Brass Band Belgian Championship

Agenda

Stan

8 juli 2023 NOX.x Ename

Recent nieuws