Aranis

Bio

Aranis is een groep die zich toelegt op het vertolken van nieuwe, avontuurlijke muziek. Deze muziek zit vol tegenstellingen: ze is duister en licht tegelijkertijd. Ze is mooi en lelijk, eenvoudig en complex. Ze heeft een grote eigenheid en toch zijn er invloeden merkbaar uit vele andere genres en stijlen. Nooit eerder gehoord en toch herkenbaar. Door deze schijnbare tegenstellingen te combineren ontstaat eigentijdse en meeslepende muziek met een heel eigen karakter.

  • Joris Vanvinckenroye: contrabas en compositie
  • Liesbeth Lambrecht: viool en altviool
  • Marjolein Cools: accordion
  • Stijn Denys: gitaar
  • Pierre Chevalier: piano
  • Jana Arns: dwarsfluit  

Smells like Aranis

Op het eerste zicht heeft Aranis niet veel gemeen met deze cultband van de nineties, maar als je even verder kijkt zie je een link! De muzikale tijdsgeest waarin de muzikanten van Aranis opgroeiden en waarin ze nu leven, is één van de belangrijkste drijfveren van hun muziek. De thematiek van de originele songs: woede, waanzin, verveling, depressie... wordt verwerkt tot een nieuw en uitdagend programma. Aranis zou uiteraard Aranis niet zijn als dit herkenbare materiaal niet een heel eigen leven zou gaan leiden. Het resultaat is confronterend én verbluffend! Verwacht je niet aan covers noch klassieke arrangementen, maar aan een heel nieuwe interpretatie en uitvoering van Nirvana door Aranis!

Videoclip 'Polly'

Aranis speelt Polly, door Nirvana (2017)

Videoclip 'Polly'

Aranis speelt Polly, door Nirvana (2017)

Videoclip 'Polly'

Aranis speelt Polly, door Nirvana (2017)

Agenda

Aranis

15 september 2018 Festival van Vlaanderen (Gent)

Aranis

25 oktober 2018 De Cultuurloft (Gent)

Aranis

3 maart 2019 CC Lier (Lier)

Aranis & BASta²

14 maart 2019 CC Belgica (Dendermonde)

Aranis & BASta²

3 mei 2019 CC Sint-Niklaas (Sint-Niklaas)

Discografie

  • Aranis I (2005, Lowlands)
  • Aranis II (2007, Lowlands)
  • Hidden Soundscapes (2006, Klara)
  • Songs from Mirage (2009, Homerecords)
  • RoqueForte (2010, Homerecords)
  • Made in Belgium I (2012, Homerecords)
  • Made in Belgium II (2014, Homerecords)
  • Smells like Aranis (2017, Homerecords)

Meer info

www.aranis.be https://www.facebook.com/Aranis-82413821300/