Doux

Doux is de nieuwe samenwerking tussen Stan Nieuwenhuis en Harmen Vanhoorne. Hun wegen kruisten voor het eerst aan het conservatorium en ze werden vrienden. Nu, 15 jaar later, besloten ze om hun eigen geluid en muziek te creëren. Het is moeilijk om doux in een hokje of genre te plaatsen. Het is een nieuw, fris geluid, beïnvloed door jazz, elektronische muziek en brassbandmuziek. Stan en Harmen combineerden hun ervaring, talenten, inspiratie en dit is het resultaat.

Harmen Vanhoorne is een klassiek getrainde cornettist, die de hele wereld rond reist als solist en samenwerkt met veel orkesten. Hij is een van de toonaangevende muzikanten in zijn vak.

Stan Nieuwenhuis is componist met ervaring in brassband muziek, pop en muziektheater. Ook hij werd opgeleid als trompettist, dat zorgt ervoor dat Harmen en Stan mekaar moeiteloos begrijpen.

Voor hun eerste album werd Stan geïnspireerd door een serie foto’s van immigranten op Ellis Island begin vorige eeuw. De fotograaf vroeg hen om hun traditionele kleren aan te trekken en te poseren. Stan was erg geraakt door deze foto’s en besloot muziek te componeren gebaseerd op verschillende portretten uit deze reeks.

Hendrika

Desiree

Agenda