Beat Love Oracle

/
/
Beat Love Oracle
'Beat Love Oracle’, een wervelend testosteronkwartet bestaande uit sax(en), marimba, e-bas en drums.

BIO

Sinds 2017 is het muzieklandschap een eigenzinnige cross-over band rijker. Toen werd ‘Beat Love Oracle’ namelijk geboren: een wervelend testosteronkwartet bestaande uit sax(en), marimba, e-bas en drums.

Frank Nuyts, schreef de meeste nummers. Hij is een gevestigd all-round componist die zich in vele genres thuis voelt. Hij was ook jarenlang docent compositie aan het Conservatorium Gent (School of Arts) en werkte zowel met studenten van de klassieke afdeling als van de richting pop en jazz. Als klassiek componist heeft hij een bijzonder rijk palmares en als cross-over componist is hij vooral gekend van de Hardscore band. In al zijn werken zitten flarden van commerciële invloeden, zonder zelf commercieel te worden. Als immer leergierige componist van zijn tijd kan hij zijn ogen en oren niet sluiten voor wat er muzikaal allemaal te beleven valt want in elk genre (jazz, pop, rock , etc) is er uitmuntendheid te vinden.

Componisten

Previous slide
Next slide

Aangezien hij oorspronkelijk afstudeerde als percussionist, neemt hij zelf de marimba partij voor zijn rekening, soms met heerlijk virtuoze improvisaties.

Frank Debruyne is saxofonist en ook componist van een paar nummers. Hij concerteert al jaren heel wat groepen. Hij is ook leraar jazz in de muziekacademie van Waregem.

Stijn Deldaele is de jongste van de groep maar is uitzonderlijk virtuoos op zijn e-bas. Speciaal voor deze groep bouwde hij zelf een 5-snarige bas. Ook hij is niet in één hokje te steken. Ook hij concerteert met verschillende groepen en in verschillende muziekstijlen.

Ronald Dhaene, de drummer, heeft zich eerst bekwaamd als klassiek slagwerker (master in Conservatorium van Gent) daarna is hij de opleiding jazz gaan volgen in het conservatorium van Brussel. Hij doceert zowel klassiek als jazz in de muziekacademies van Gent en Oudenaarde.

Featured Videos

Book Agenda

Scroll naar boven