Coaching

Cluster Coaching

Cluster, een levendige artistieke gemeenschap, zet zich in voor het ondersteunen en koesteren van kunstenaars. Naast de vaste resident artists, breidt Cluster zijn coachingdiensten uit naar artiesten buiten zijn netwerk.

CLUSTER GEEFT COACHING AAN DE ONTWIKKELING VAN COMPONISTEN EN MUZIKANTEN

Naast de ondersteuning van de vaste Clusterartiesten bieden we ook coaching aan voor artiesten die niet tot Cluster behoren. Zij kunnen begeleid worden op zowel zakelijk als artistiek vlak. We vinden het belangrijk om de kennis en ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan niet enkel voor onszelf te houden, maar die ook te gebruiken om anderen op weg te helpen.

Samenwerking

Cluster bevordert samenwerking door artiesten te ondersteunen bij het vinden van de juiste partners en hen te begeleiden bij het opbouwen van vruchtbare samenwerkingsverbanden.

Groei en ontwikkeling

Cluster legt de nadruk op de voortdurende groei en ontwikkeling van artiesten, waarbij ze hen helpen bij het creëren van duurzame carrières en het verder ontwikkelen van hun vaardigheden als componisten en muzikanten.

Kennisdeling

De organisatie gelooft in het delen van kennis en ervaring, waarbij ze hun jarenlange expertise gebruiken om andere artiesten te helpen bij zowel artistieke als zakelijke ontwikkeling.

Maatwerkbegeleiding

De coaching van Cluster is op maat gemaakt voor individuele artiesten, waarbij alle aspecten van het kunstenaarschap worden overwogen, inclusief artistieke concepten, zakelijke strategieën en praktische uitvoering, om zo een holistische begeleiding te bieden.

Er wordt samen nagedacht over alle aspecten van creaties en het professionele kunstenaarschap. De bedoeling is om samen uit te zoeken hoe een duurzame carrière kan worden uitgebouwd. Met dit traject wordt de artiest gestimuleerd in zijn of haar verdere ontwikkeling als componist(e) en muzikant(e).

Enkele onderwerpen die hierbij aan bod kunnen komen zijn:

Coaching sara

De zeer getalenteerde accordeoniste en componiste Sara Salverius heeft zich sinds enkele jaren toegelegd op een intrigerend solo repertoire, bestaande uit eigen composities. Momenteel werkt Sara aan een nieuw project waarbij ze componeert voor haar accordeon en het Sun*Sun*Sun strijkkwartet. De strijkers worden speciaal voor dit project gemaakt door vioolbouwer Pieter Goossens.  

Aanvragen voor een begeleidingstraject voor 2025 kunnen worden ingediend tot 31 december 2024.
Hiervoor stuur je een artistiek CV en je artistieke plannen op korte en lange termijn in een tekst van ongeveer 2 bladzijden.

Stuur ook enkele links naar relevante luisterfragmenten en video’s van enkele projecten waarbij je een
belangrijke functie had (als artistiek leider, componist, solist, …).

Stuur je aanvraag door naar liselotte@clustermusic.be

Scroll naar boven