Troissoeur
Troissoeur, met de broers Vanvinckenroye (Rein, Edwin, Joris) en Pieter Thys, is een eigenzinnige elektro-akoestische band bekend om hun expressieve stijl, anarchistische flair en ijzersterke livereputatie.
De Cluster artiesten zijn betrokken bij een grote verscheidenheid aan projecten.
Ontdek hieronder de belangrijkste.
Troissoeur, met de broers Vanvinckenroye (Rein, Edwin, Joris) en Pieter Thys, is een eigenzinnige elektro-akoestische band bekend om hun expressieve stijl, anarchistische flair en ijzersterke livereputatie.
Een muzikale reis zonder grenzen met 11 muzikanten uit België en alle hoeken van de wereld.
Een wervelende muziektheatervoorstelling met muziek, dans en poëzie, geïnspireerd door de mystieke Perzische dichter Rumi.
Een verzameling rasmuzikanten, fotografen en filmmakers vertalen het verhaal van Napels in klank en beeld.
Diepe snaren met live elektronica. Joris Vanvinckenroye brengt gelaagde basavonturen in zijn soloproject.
Het verhaal van MOTYK begon in 2016. Onder de naam Flairck speelde de groep reeds in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Zweden, Mexico en Frankrijk.
Het Ghent Folk Violin Project is na tien jaar terug met nieuwe muziek, waarin ze hun unieke combinatie van folktradities en moderne klanken presenteren.
Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, droom en realiteit, noord en zuid.
Met Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler, brengt Wouter Vandenabeele een vervolg op drie eerdere chansons-episodes.
Ananta breekt uit de comfortzone van haar muzikale oriëntatie. Met violen, haar stembanden en wat huisraad gaat ze op een onverwachte reis met haar vertrouwde instrumenten.
Een radicale herwerking van de “Pièces de Clavecin” van Rameau voor een hybride orkest met muzikanten uit jazz, folk en klassieke muziek.
De 15e-eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten staan ook bekend als de ‘Vlaamse Meesters’.
Miriam Makeba Tribute. Invloedrijke (Afrikaanse) vrouwelijke stemmen.
Both Mostafa Taleb on the Iranian kamanche and Ananta Roosens on the western violin try to ignore their cultural heritage
Violist en componist Wouter Vandenabeele ging op zoek naar de melancholische ziel in muziek.
MANdolinMAN, Belgiës bekendste mandolinekwartet, brengt traditionele Vlaamse melodieën op een zeer eclectische en moderne manier.
Bijna 20 jaar toeren de mannen van Snaarmaarwaar onafgebroken langs zalen en podia in binnen- en buitenland.
Wouter Vandenabeele en Thomas Noël ontmoeten elkaar voor het eerst in de donkere jaren ‘90 als leden van een underground
Teheran. Kinderen spelend op straat, winkeliers achter hun kraam, goed opgeleide jongeren op zoek naar werk, artiesten die de grens