New Flemish masters

Voeg je koptekst hier toe

/
/
New Flemish masters
De 15e-eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten staan ook bekend als de 'Vlaamse Meesters'.

BIO

De 15e-eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten staan ook bekend als de ‘Vlaamse Meesters’. Hun muziek inspireerde componist Osama Abdulrasol om vanuit zijn eigen Arabische achtergrond op zoek te gaan naar overeenkomsten tussen die Westerse en Arabische traditie. Kan hij verbanden leggen en verschillende stromingen laten opgaan in een nieuwe ‘sound’? Kunnen we vorm geven aan de toekomst vanuit het verleden? 

Componisten

Vorige slide
Volgende slide

De diverse Vlaamse uitvoerders in dit project staan symbool voor de meervoudige Vlaamse identiteit. Wat is de Vlaamse (artistieke) traditie vandaag, en hoe gaan we daarmee om?

Met deze zoektocht zetten de muzikanten de lange lijn van Vlaams artistiek meesterschap voort, op geheel eigen(zinnige) wijze. Samen met de luit, hammondorgel, qanun, vocals en DJ Grazzhoppa, nemen de Flemish Masters je mee naar een historisch en hedendaags relevant traject. Dansbaar, meeslepend en met referenties naar wereldwijde en eeuwenoude popcultuur. 

The Flemish Masters zijn Osama Abdulrasol (qanun & composities), Thomash Noël (hammond & keyboard), Philippe Malfeyt (luit), Helena Schoeters (vocals) en DJ Grazzhoppa.

Aanbevolen video's

Video-afspeellijst

1 Video's
Scroll naar boven