Residenties

Cluster Residenties

Verken boeiende samenwerkingen tussen muzikanten, kunstenaars en ontwerpers. Ervaar unieke creaties die grenzen verleggen en zintuigen prikkelen in onze inspirerende residenties.

Verken Creatieve Dieptes: Ontdek Onze Artistieke Residenties

Nieuwe muziek, aparte stijlvormen, de kennismaking en kruisbestuiving met andere muzikale tradities: dit vraagt veel tijd en ruimte van artiesten, en wordt vaak onderschat. Cluster gaat de samenwerking aan met externe partners, en ondersteunt muzikanten door het aanbieden van repetitie- en experimenteerruimte.

Residenties

Rumi’s passion in De Centrale zomer 2023 en Handelsbeurs 18 tot 22 september 2023.

Al 750 jaar blijven de geschriften van de Perzische dichter en soefi-mysticus Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Een gloednieuw ensemble onder leiding van Osama Abdulrasol grijpt Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met de derwisj Shams-e Tabrizi aan voor een allesomvattend schouwspel, compleet met een uniek decor, creatie van muziek en choreografie, wervelende dans en poëzie.

Sara Salverius in Muziekcentrum Dranouter oktober 2023 en in Merode (Wesp vzw) november 2023. In het project ‘Pendulum’ gaat Sara Salverius de samenwerking aan met het Sun*Sun*Sun strijkkwartet. Vioolbouwer Pieter Goossens snijdt hun instrumenten letterlijk uit hetzelfde hout. Pendulum draait om verbinding en probeert de onvoorspelbaarheid van het leven muzikaal te vatten.

Stan Nieuwenhuis (muzikant, composities), Victor Delafontaine (beeldend kunstenaar) en Koen Van Der Meersche (geluid-, licht-, en videodesign) in De Grote Post in Oostende van 20 tot 30 november 2023.

Een onderzoek naar de ultieme synergie van verschillende media: muziek, beeld en licht. Hoe kunnen we hedendaagse technologie inzetten zodat alle elementen elkaar aanvullen en ook live nog te beïnvloeden zijn? Met deze live beïnvloeding trachten we niet te mikken op een technisch hoogstandje maar op een versterking van de totaalervaring van de toeschouwer. Het ultieme verlangen is om een voorstelling te creëren die het publiek als één grote audiovisuele trip zal ervaren. 

Ananta Roosens

Ananta Roosens & Norberto Lobo in De Grote Post januari 2023 + Ananta Roosens & Kaito Winse in De Grote Post maart 2023. 

Scroll naar boven