Osama Abdulrasol

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Osama Abdulrasol
Osama Abdulrasol is een componist, producer en qanun-speler. Hij heeft ook vaardigheden in de beeldende kunst. Geboren in Babylon, Irak, studeerde hij klassieke gitaar in het Verenigd Koninkrijk en qanun, de Arabische schootharp, in Irak.

BIO

Osama Abdulrasol is een Irakese componist, qanunspeler en beeldend kunstenaar. Hij is geboren in Babylon (Irak) en studeerde westerse muziek (klassieke gitaar) in het Verenigd Koninkrijk en oosterse muziek (qanun of Arabische lapharp) in Irak.

Abdulrasol schreef muziek voor film en theater en speelt zowel met zijn eigen ensemble als met bands met verschillende achtergronden. Hij is een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Zo speelde hij o.a. als solist voor het Nationaal Orkest van België, het Symfonieorkest Vlaanderen en Brussels Jazz Orchestra.

In 2013 won hij de Cultuurprijs van Stad Gent voor zijn buitengewone muzikale persoonlijkheid en culturele verdiensten.

Projecten

Volg componist

Momenteel speelt hij onder andere met zijn eigen projecten (In Search of) New Flemish Masters, Rumi passion en het Osama Abdulrasol Quintet.

Binnen zijn composities combineert Osama Arabische muziek met jazz, Indiase-, Turkse-, Westerse- en experimentele muziek.

Hij trad op en toerde met o.a. Goran Bregovic, het Nederlands Metropole Orkest, Sidi Larbi Cherkaoui, Lucilla Galeazzi, Claron McFadden, Roby Lakatos, Assala Nasri, Jahida Wehbe, Tom Robinson, Dick Van der Harst, Waed Bou Hassoun, Arifa, Olla Vogala, Lula Pena, Les ballets C de la B en diverse andere groepen en muziektheaterproducties.

Scroll naar boven