Maarten Decombel

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Maarten Decombel
Maarten Decombel is de vaste snarenman bij Snaarmaarwaar, MANdolinMAN en Naragonia Quartet. Hij zingt bij Spilar en toert momenteel met het internationale cross-over project Sauvage, een herwerking van Rameau’s “Pièces de Clavecin” voor een hybride orkest met muzikanten uit jazz, folk en klassieke muziek.

BIO

Maarten Decombel is liefhebber van vele muziekjes en bezeten van alles waar snaren aan hangen. Zijn muzikale reis begon op zijn negende. Hij ontdekte als tiener de folk en studeerde gitaar (klassiek & jazz) aan het Hoger Conservatorium.
Zijn stijl valt het best te omschrijven als een unieke combinatie van krachtige energie en zachte lyriek.

Als mandolaspeler en componist is hij actief binnen Snaarmaarwaar, een powerfolk-trio met een stevige live reputatie. In 2019 ontstond uit een project van Snaarmaarwaar met zangeres Eva Decombel een nieuwe groep: Spilar. Zij dompelen zowel parels uit eeuwenoude manuscripten als recentere songs onder in een West-Vlaams bad.

Projecten

Volg componist

Bij het mandolinekwartet MANdolinMAN neemt Maarten dan weer de mandocello voor zijn rekening. Daarnaast is hij sinds 2002 de vaste snarenman bij Naragonia Quartet, een gekende band binnen het balfolkcircuit.

In 2011 brengt hij onder eigen naam “October Sunrise” uit, een heel persoonlijke luisterplaat op het kruispunt van folk en jazz.
Recenter is hij aan het werk met het avontuurlijke trio Tondo: samen met de draailier van Gilles Chabenat en de basklarinet van Fred Pouget zoeken ze hun inspiratie op de snijlijn van hedendaagse kunst en traditionele muziek.

Scroll naar boven