Joris Vanvinckenroye

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Joris Vanvinckenroye
Joris Vanvinckenroye is componist, contrabassist en oprichter van Aranis en BASta! Hij was oprichter en componist van Troissoeur, gedurende welke tijd hij werkte en toerde met Sandy Dillon, Daniel B en Satoshi Takeishi.

BIO

Joris Vanvinckenroye is contrabassist, componist en artistiek coördinator van Cluster.
Joris Vanvinckenroye richtte in 1994 samen met zijn broers de folk/pop/rock formatie Troissoeur op waarmee ze gedurende 13-jaar de podia in binnen- en buitenland veroverde. In 2020, na een pauze van 13 jaar is de groep weer opgestart.

In 2002 richtte hij de akoestische, instrumentale avant-folk groep Aranis op. Aranis groeide al snel uit tot een eigenzinnige kamermuziekgroep die in 2007 bekroond werd met de Jeugd en muziekprijs voor kamermuziek en de Klara tandemtrofee.

Projecten

Volg componist

Aranis bracht in totaal 7 full albums uit tussen 2005 en 2017 waarmee ze verschillende nominaties behaalden en speelde concerten in Europa, Japan en de VS.

In 2007 startte hij een solo project onder de naam BASta!² (contrabas en live electronics met oa loopstation).

Verder werkt(e) Joris mee aan tal van muziekproducties, opnames en multidisciplinaire producties, waaronder de succesproductie ‘Ongekende Evidenties’ van compagnie Rode Boom, de groep MOTYK (voorheen Flairck), Adana van Muziekpublique, Olla Vogala, Retina dance company (de producties Antipode, Layers of skin, If A then C), …

Scroll naar boven