Motyk

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Motyk
Het verhaal van MOTYK begon in 2016. Onder de naam Flairck speelde de groep reeds in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Zweden, Mexico en Frankrijk.

BIO

Het verhaal van MOTYK begon in 2016. Onder de naam Flairck speelde de groep reeds in Nederland, België, Duitsland, Portugal, Zweden, Mexico en Frankrijk.
Ze brachten in 2020 een eerste album uit ‘Back Alive!’ dat werd uitgeroepen tot Beste Album van het jaar door het IAP (Indie Acoustic Project, USA) in de categorie Multi-Genre Fusion.
In België werden ze genomineerd als Beste Live Band bij de Flanders Folk Awards van 2019.
In 2022 besloot de band verder te gaan onder de naam MOTYK.
MOTYK is afgeleid van het latijnse MOTUS wat ‘beweging’ betekent. Dit slaat zowel op het fysieke van de muziek als op de voortdurende zoektocht naar uitdagende kruisbestuivingen met andere culturen en artiesten.
De naam MOTYK staat symbool voor een personage dat de verschillende facetten van een reiziger vertegenwoordigt.
Hij kan een vluchteling zijn, een banneling, een zakenreiziger, een ontdekkingsreiziger, een toerist, een avonturier, een zwerver, een circusartiest, een troubadour…
De kern van MOTYK bestaat uit gitarist en componist Pablo Ortiz (Mexico), contrabassist en componist Joris Vanvinckenroye (België) en violisten Zhazira Ukeyeva (Kazachstan) en Anouk Sanczuk (België).
In 2024 brengt MOTYK een nieuw programma onder de naam ZARPA.
Na de wedergeboorte van de band in 2022 is het tijd om uit te varen.
 Een muziektheaterervaring die het publiek meeneemt op een tocht doorheen fantasielandschappen, spannende avonturen en mysterieuze klanken.

Meer info: motyk.be

Componisten

Featured Videos

Book Agenda

Scroll naar boven