The Tehran Sessions

/
/
The Tehran Sessions
Teheran. Kinderen spelend op straat, winkeliers achter hun kraam, goed opgeleide jongeren op zoek naar werk, artiesten die de grens aftasten van wat ze kunnen en mogen uitdrukken. In een stad waar de tijd blijft stilstaan en toch volop in het nu leeft.

BIO

Dat “nu” grijpt Thomas Noël aan om binnen zijn project The City Song naar de straten en huizen van Teheran te trekken en er de muziek op te snuiven. Het Gentse project The City’s Song wil samen met lokale artiesten een hedendaags, muzikaal en visueel portret van de stad maken, een nieuw soort journalistiek met muziek als taal en beelden als dragers.

Thomas’ kompanen voor deze editie zijn enerzijds Soroosh Gharahmanloo, een rijzige man met epische baard en als setarspeler en zanger een gerenomeerde naam in Iran, en anderzijds Farnoosh Khodadadeh die ooit uit liefde naar België emigreerde en nu op haar Iraanse framedrum fungeert als tolk. Samen met cineast Jonatan Lyssens leggen ze ook alles vast op gevoelige plaat en zorgen voor een visueel verhaal dat de muziek en de liederen aanvult, countert, becommentarieert. Het eindresultaat bestaat uit een reeks concerten met bijhorende beelden en met extra bijdragen van Robbe Kieckens op percussie en Anaïs Moffart op contrabas, een concertfilm op basis van die concerten, een cd, een fotoreportage.

Thomas Noël: piano, wurlitzer, guitar, vocals
Soroosh Gharahmanloo: vocals, setar
Farnoosh Khodadadeh: vocals, daf, percussion
Robbe Kieckens: percussion Anaïs Moffart: double bass, guitar, vocals

Componisten

Scroll naar boven