Thomas Noël

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Thomas Noël
Thomas Noël is een creatieve duizendpoot die muziek en beeld combineert en zijn gevoel voor ‘roots’ verbindt met een blik op de verre wereld.

BIO

Thomas Noël is een creatieve duizendpoot die muziek en beeld combineert en zijn gevoel voor ‘roots’ verbindt met een blik op de verre wereld. Het liefst wil hij als componist, muzikant, fotograaf en reporter via schoonheid zijn reflecties over de mens en zijn wereld delen.

Het audiovisueel ensemble Livingstone, dat hij in 2003 oprichtte, bundelde op hun eerste cd composities geïnspireerd op beelden en geluidsopnames van Thomas’ reizen. Daaruit vloeide ‘The City’s Song’, een muzikaal filmproject dat zich vertakt naar steden als Mexico-City, Johannesburg, Ramallah en recent nog Teheran (2020).

Projecten

Volg componist

Thomas Noël

Door samenwerking met lokale artiesten wordt de ziel van een stad vertaald in beeld en muziek.

Als muzikant werkte hij met gerenommeerde Belgische artiesten als Wouter Vandenabeele, Peter Vermeersch en Bl!ndman. Hij schreef muziek voor films als The Cutting van Peter Missotten & de Filmfabriek en voor de documentaire Kunst Kleurt van Nahkla. 

Ook stampt hij eigen projecten uit de grond: als multi-instrumentalist en arrangeur bij groepen zoals Le Grand Bateau en The Chai Connection.

Scroll naar boven