Wouter Vandenabeele

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Wouter Vandenabeele
Wouter Vandenabeele is een internationaal bekende violist, arrangeur en componist. Zijn productiviteit en veelzijdigheid hebben de afgelopen tien jaar een hoogtepunt bereikt, waarin hij concerten speelde met de Senegalese traditionele violiste Issa Sow en het prestigieuze project Hadzidakis dirigeerde voor de Olympische Spelen van Athene in 2004 (deelnemers waren onder andere Teresa Salgueiro, Lucilla Galeazzi, Joji Hirota, Kari Bremnes en Eva De Roovere).

BIO

Wouter Vandenabeele is een internationaal erkend violist, componist, arrangeur en artistiek leider van vele muzikale projecten.

Wouter Vandenabeele was in zijn muzikale beginjaren actief als muzikant bij de folkgroep Ambrozijn, een groep die mee aan de basis lag van de folkrevival van de jaren ‘90. Hij werkte zich verder op als componist, arrangeur en artistiek leider van diverse groepen en projecten.

Zo stichtte hij het wereldorkest Olla Vogala dat onder zijn leiding een unieke plaats veroverde in het Vlaamse muzieklandschap. Met zijn Chansons– reeks (Chanson sans paroles, Chansons pour la fin d’un jour en Chansons pour le temps qui reste) laat hij zijn meer intieme en ingetogen kant horen. Als muzikant en artistiek leider bij de projecten Hiraeth, Tamala, GFVP en Liqa vertelt hij wederom een eigen verhaal waar hij ontmoetingen met andere culturen en genres nooit uitsluit.

Andere opmerkelijke projecten die hij realiseerde zijn het prestigieuze Hadzidakis- project (opener van de Olympische Spelen 2004 in Athene), het Marokkaans- Vlaams project Brared Ataï en Zuiderwind, een project met Afrikaanse muzikanten.
Hij speelde o.a. concerten in Taiwan, China, Zuid-Afrika, Griekenland, Senegal, Libanon en Brazilië.

Projecten

Volg componist

Scroll naar boven