Tamala

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Tamala
Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, droom en realiteit, noord en zuid.

BIO

Tamala balanceert op vanzelfsprekende wijze tussen traditie en vernieuwing, tussen kracht en verfijning, droom en realiteit, noord en zuid. Het is bovenal een ontmoeting die naast de muzikale alchemie ook menselijke waarden deelt. Zo steunen de drie muzikanten een schooltje in Senegal wat hen de bijnaam ‘Les ambassadeurs de Ceppe’ opleverde.

Tamala kwam organisch tot stand en is in de eerste plaats een menselijke ontmoeting die zich heel erg laat voelen op muzikaal vlak. Het is een ontmoeting tussen drie muzikanten met verschillende achtergronden.

Mola Sylla is een Senegalese zanger en multi-instrumentist die in Amsterdam woont.  Hij doet je met zijn speciale stemtimbre tot de laatste noot naar adem happen. Hij wordt begeleid door de virtuoze koraspeler Bao Sissoko en de uiterst veelzijdige Wouter Vandenabeele op viool. Samen vormen ze een intense unie die de muziek recht uit het hart laat komen. Ook Bao Sissoko is een telg uit een familie van Senegalese griotten, doordrongen door de mandinkatraditie. Zijn herkenbare speelwijze op kora, soms fijn en breekbaar, dan weer ruw en energetisch, maakten hem een autoriteit op het instrument. Tussen de vele samenwerkingen door (Malick Pathe Sow, Baaba Maal, Abou Thiam, Mamy Kanoute, Zap Mama, Vaya Con Dios, Sioen, …) ontmoet Bao de viool van Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Chansons sans Paroles, GFVP) in het project « La musique d’Issa Sow », dat uitkwam bij Homerecords. In duo voelen ze elkaar perfect aan en kreeg je een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie. Als trio, met Mola Sylla erbij wordt die dialoog verder naar een duizelingwekkend niveau opgedreven.

Muzikanten:

  • Mola Sylla (zang, xalam) (Senegal-NL)
  • Bao Sissoko (kora) (Senegal-BE)
  • Wouter Vandenabeele (viool) (BE)

Featured Videos

Video Playlist

1 Video's

Book Agenda

Scroll naar boven