Troissoeur

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Troissoeur
Troissoeur bestond uit een samenwerking van 3 broers Vanvinckenroye (Rein, Edwin en Joris) en Pieter Thys. Troissoeur stond bekend als een eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro-akoestische band met een ijzersterke livereputatie.

BIO

Troissoeur bestaat uit een samenwerking van 3 broers Vanvinckenroye (Rein, Edwin en Joris) en Pieter Thys.

Eind jaren 90 maakten ze furore met hun eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro- akoestische sound.

Troissoeur stond bekend als een groep met een ijzersterke live reputatie die zichzelf steeds opnieuw probeerde uit te dagen en het publiek wist te verrassen.

Zij waren de inspiratiebron voor vele groepen en muziekprojecten die doorgedreven stijlvermenging toepassen als nieuwe richting binnen de eigentijdse folk.

20 jaar geleden speelden ze wereldwijd op grote internationale festivals en tekenden bij Emi voor hun cd producties. De muzikanten gingen in 2007 elk hun eigen weg. De tijd die ze nodig hadden om persoonlijk te groeien en nieuwe richtingen te exploreren leidden tot projecten als de Millenniums, Assunta & The Light Orchestra, Aranis, BASta!, EZRAh, The Craving Deer, Silent Music, The Tribe Band, …

Componisten

Na een stilte van 13 jaar namen ze de draad weer op.

In 2020-2021 speelden ze een eerste reeks reünieconcerten n.a.v. hun 20 jarig debuutalbum ‘Trah Njim’.

Troissoeur besloot hierna om ermee door te gaan met een nieuwe drive als nooit tevoren.

Momenteel werkt de groep aan een nieuw programma Vinistan dat in 2024 wordt voorgesteld.

Vinistan
Vinistan is een onbekende eilandengroep in de Waldzee. 
De muzikanten van Troissoeur kwamen eerder toevallig in contact met Vinistan en geraakten gefascineerd door dit gebied en haar inwoners.
De Vinistanezen gingen ermee akkoord dat Troissoeur tijdens haar optredens hun leven en wereld zou beschrijven.

De teksten van Troissoeur worden gezongen in het AOV (Algemeen Onbeschaafd Vinees) en vertellen de geschiedenis van het land, het dagelijks leven van de inwoners, en het liefdesverhaal van Heitir en Steindei, twee sympatieke Vinistanezen die Troissoeur leerden kennen tijdens hun verblijf.

Featured Videos

Video Playlist

1 Video's

Book Agenda

Scroll naar boven