Amazwi Ey’ntokazi

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Amazwi Ey’ntokazi
Miriam Makeba Tribute. Invloedrijke (Afrikaanse) vrouwelijke stemmen.

BIO

Miriam Makeba Tribute. Invloedrijke (Afrikaanse) vrouwelijke stemmen.

De Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo (°1959) ontwikkelde een internationale muzikale carrière, en werkte mee in talloze projecten. Ze ontving de Arts & Culture ereprijs voor haar bijdrage aan de Zuid-Afrikaanse muziek, in combinatie met de Tribute Awards. In 2015 kreeg ze een Lifetime achievement Award op de Backing Voices Sessions Musicians Awards.

In 2021 nam Stella contact op met Thomas Noël die ze kende van eerdere muzikale samenwerkingen met het voorstel een programma uit te werken rond het repertoire van Miriam Makeba (1932-2008) en andere sterke Afrikaanse vrouwen en vrouwelijke kunstenaars. Miriam Makeba is een monument, een zangeres en activiste wiens stem een enorme impact heeft gehad in de strijd tegen apartheid, kolonialisme, ongelijkheid en racisme. Haar erfenis vormt vandaag de inspiratie voor muziek en activisme van nieuwe generaties muzikanten en performers. 

Componisten

Image copyright Sammy Van Cauteren

Stella & Thomas vertrekken van het repertoire en de thema’s van Makeba en combineren die met eigen teksten en verhalen. Ze werken het geheel uit tot een breed pleidooi voor waardigheid, voor tastbare sociale en gendergelijkheid in de samenleving.

  • Vocals: Stella Khumalo
  • Piano, gitaar, vocals, arrangementen: Thomas Noël
  • Drums & percussie: Emiliano Della Giovana
  • Gitaar: Jan-Sebastiaan Degeyter
  • Bas, vocals: Anaïs Moffarts

Featured Videos

Video Playlist

1 Video's

Book Agenda

Scroll naar boven