MANdolinMAN

Voeg je koptekst hier toe

/
/
MANdolinMAN
MANdolinMAN, Belgiës bekendste mandolinekwartet, brengt traditionele Vlaamse melodieën op een zeer eclectische en moderne manier.

BIO

MANdolinMAN, Belgiës bekendste mandolinekwartet, brengt traditionele Vlaamse melodieën op een zeer eclectische en moderne manier. De groep werd opgericht in 2011 en toerde sindsdien verscheidene malen in Canada, Brazilië, Scandinavië, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Gespeeld op vier mandolines neemt de traditionele muziek nieuwe vormen aan en krijgen de oude melodieën een moderne en hedendaagse uitstraling.

  • Andries Boone: mandoline
  • Peter-Jan Daems: 10-snarige mandoline
  • Maarten Decombel: mandocello
  • Dirk Naessens: mandoline

Componisten

Vorige slide
Volgende slide

Na twee succesvolle albums met eigentijdse bewerkingen van traditionele muziek uit onze streken (“Old Tunes, Dusted Down” & “Unfolding The Roots”), gaat MANdolinMAN samen met Mathijs Bertel (Ansatz Der Maschine) nog een stap verder in het uitwerken van dit repertoire. Door het toevoegen van samples, beats en soundscapes krijgen de oude melodieën een nieuwe, ongehoorde en organische sound en vormen ze de perfecte soundtrack bij de door Jonas Van Thielen herschreven versie van “Houtekiet” (1939).

Als er één boek uit de Vlaamse literatuur is dat het tijdloze en universele karakter van deze muziek en de tegenstelling tussen oud en nieuw gestalte geeft, is het wel deze roman van Gerard Walschap. Een koortsachtig epos over de oprichting van het dorp Deps door de onweerstaanbare oermens, de zwijgzame natuurman
Jan Houtekiet.

Een heidens evangelie over het ontstaan van de beschaving, maar tevens een blauwdruk van het algemeen menselijke, het leven en het sterven.

Image copyright Ward Dhoore

Featured Videos

Video Playlist

1 Video's

Book Agenda

Scroll naar boven