Ananta Roosens

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Ananta Roosens
Ananta Roosens is violiste, trompettist en componiste en woont momenteel in Brussel. Ze is een van de oprichters van La Sieste Du Dromadaire met wie ze in 2013 het album ‘Tango from a dromedary point of view’ opnam met speciale gasten Gerardo Jerez Le Cam en Iacob Maciuca voor de opnames.

BIO

Ananta Roosens is violiste, trompettiste en componiste. Door de jaren heen is haar instrumentarium uitgebreid en heeft ze zicht verdiept in uiteenlopende stijlen.

Ze studeerde klassieke muziek en verdiepte zich in Argentijnse tango.
Tijdens haar studies richtte ze de groep La Sieste du Dromadaire op. Een groep die qua stijl het midden houdt tussen tango, klassieke muziek en jazz.

Sinds enkele jaren is Ananta zich ook gaan verdiepen in West-Afrikaanse muziekcultuur.

Als muzikante, componiste en/of artistiek leider wordt ze vaak gevraagd voor diverse multidisciplinaire producties en vele andere groepen en projecten.
Ze werkte samen met Studio Eclipse de Ijslandse/Belgische groep Mógil, Gotan Project, de Argentijnse gitarist en componist Henán Reinaudo… Ze speelde met grote bandoneon-iconen als Luis Stazo, Alfredo Marcucci en Juan-José Mossalini.
Ze was mede- oprichtster en componiste van het tango-orkest ‘Guardia Cadenera‘, een tienkoppig traditioneel tango-orkest dat nieuwe muziek speelt o.a. van haar hand. En ze was ook deel van het tangostrijkkwartet ‘Pavadita’ (o.a. in samenwerkingen met Thé Lau en het Kindred Spirit Ensemble voor het North Sea Jazz Festival), …

Projecten

Volg componist

Scroll naar boven