Stan Nieuwenhuis

Voeg je koptekst hier toe

/
/
Stan Nieuwenhuis
Stan Nieuwenhuis is een jonge componist en muzikant. Zijn roots liggen in Nederland, maar hij groeide op in Brussel en woont momenteel in Antwerpen.

BIO

Stan Nieuwenhuis is een componist en muzikant met Nederlandse roots, die opgroeide in Brussel en nu in Antwerpen woont. Toen hij acht jaar oud was leerde hij piano en trompet spelen. Later trok hij naar het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde er zijn meestergraad trompet. In die periode speelde Stan bij het Nationaal Orkest van België, het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland en de European Youth Brassband 2005. Na zijn klassieke opleiding in Leuven, trok hij naar Rotterdam voor een opleiding Sound Engineering aan het SAE Instituut.

Als componist schrijft hij zowel voor film en documentaire, voor fanfare en brassband als voor zijn eigen muzikale projecten.

Projecten

Volg componist

Als muzikant maakte Stan deel uit van verschillende formaties. Samen met Elke Jacobs vormde hij het duo ‘Mastercab‘ en hij was lid van ‘Exit_Brass!’

Met Doux brengt hij samen met Harmen Vanhoorne een nieuw, fris geluid, beïnvloed door jazz, elektronische muziek en brassbandmuziek. Hiervoor lieten ze zich inspireren door een serie foto’s van immigranten op Ellis Island begin vorige eeuw.

Zijn recentste muziekproject is het soloproject Stann.
Het resultaat van de vele nachtelijke uren in zijn homestudio is een mix van cornet en electronics die elkaar ontmoeten in introverte tracks, improvisaties en soundscapes.

Scroll naar boven